Blog

Ransomware: wat is het en hoe kan je het voorkomen?
Cybercriminaliteit is overal. Ook ransomware kent een ware opmars. Volgens experts zou de financiële schade ervan in het jaar 2021 kunnen oplopen tot wel 17 miljard euro! En dat terwijl zo’n dwangsom gemiddeld ‘slechts’ € 5000 bedraagt… De downtime en het herstel na zo’n ransomware aanval kan gemakkelijk 50 keer meer kosten. Reden genoeg dus om jouw netwerk extra te beveiligen en onnodige kosten te voorkomen!
Hoe stel je veilige wachtwoorden samen en hoe kan je ze onthouden?
In ons vorig blogbericht las je dat het gevaarlijk is om dezelfde wachtwoorden te gebruiken voor verschillende accounts. Je kan dus maar beter inzetten op sterke, unieke wachtwoorden. Maar hoe stel je een sterk wachtwoord samen? En vooral: hoe ga je al die verschillende wachtwoorden onthouden? We geven je graag enkele tips en tricks!
Waarom unieke wachtwoorden zo belangrijk zijn
Gebruik jij ook voor verschillende accounts hetzelfde wachtwoord? Ja? Makkelijk om te onthouden natuurlijk. Helaas maak je het dan ook makkelijk voor hackers om met je data aan de haal te gaan. Je wachtwoorden beheren mag dan wel complex zijn, het is nu belangrijker dan ooit. Er zijn reeds verschillende incidenten geweest waarbij iemand een reeks persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden, telefoonnummers, e-mailadressen,… online te grabbel gooit. En helaas is dat niet altijd een ver-van-mijn-bedshow.

Contacteer ons