Coffee Break Blog

-

Eenvoudig wachtwoordenbeheer

| 496 woorden | Jordy M. | Tips Wachtwoorden
In onze vorige blog las je dat het gevaarlijk is om dezelfde wachtwoorden te gebruiken voor verschillende accounts. Ok, maar hoe onthoud je dan al die wachtwoorden? En wat zijn veilige wachtwoorden? Hier zijn onze tips! Gebruik lange complexe wachtwoorden Onze eerste tip is simpel. Wil je een nieuw wachtwoord verzinnen? Maak hackers het dan moeilijk om je wachtwoord te raden door: zowel hoofd- als kleine letters te gebruiken. te combineer met cijfers, maar ervoor te zorgen dat ze niet op elkaar volgen. Bv.: 3927 in plaats van 1234 symbolen toe te voegen. (tip: spaties tellen ook als symbolen) een wachtwoordzin te gebruiken in totaal minstens 12 tekens te gebruiken.
 READ MORE 

Hergebruik nooit wachtwoorden!

| 276 woorden | Jordy M. | Tips Wachtwoorden
Gebruik jij ook voor verschillende accounts hetzelfde wachtwoord? Ja, gemakkelijk toch? Inderdaad, gemakkelijk om jouw data te stelen! Wachtwoordenbeheer is complex, maar heel belangrijk! Stel je hebt een facebookaccount. Facebook verzamelt alle inloggevens in één of meerdere databases. Wanneer je aanmeldt, checkt Facebook jouw ingevulde gegevens met gegevens in de databases. Als je invoer klopt word je aangemeld. Als deze databases onvoldoende beveiligd zijn, kunnen hackers een deel of alle inloggegevens stelen. Bovendien maken we het hackers graag nog gemakkelijker door slechts 1 wachtwoord te gebruiken. Hackers moeten dus ook maar 1 keer je wachtwoord bemachtigen om toegang te krijgen tot je andere accounts.
 READ MORE 

Teams vergadering inplannen.

| 148 woorden | Jordy M. | Teams
Haal meer uit Teams De verspreiding van COVID-19 zorgt ervoor dat we met z’n allen meer van op afstand moeten werken. Er bestaan verschillende programma’s om met elkaar vanop afstand te vergaderen, maar wij kozen voor Teams. Teams van Microsoft is daarvoor het ideale programma omdat dit voor de meeste gebruikers deel uitmaakt van hun Office 365 licentie. We krijgen de laatste tijd dan ook vaker de vraag: “Hoe zet ik nu eigenlijk zo’n Teams meeting op?” Er zijn verschillende methodes. Volgens ons is de gemakkelijkste manier via Outlook omdat de meeste gebruikers hier vlot mee kunnen werken. Daarom schreven we een nuttige handleiding die toont hoe je via Outlook Teams vergaderingen kunt opstarten:
 READ MORE 

VoiP installatie bij Ilwa.

| 120 woorden | Jordy M. | VoiP Customer Success Stories
Ondanks COVID-19 hadden we deze week het genoegen om Ilwa Keukens aan te sluiten op het VoiP netwerk. Onze klant aan het woord: Wij zijn een productiebedrijf van kwaliteitskeukens voor de keukenspeciaalzaak. In de loop der jaren zijn onze activiteiten uitgebreid met 4 eigen winkels. Door over te stappen naar een cloudcentrale kunnen we altijd en overal bellen, ook van thuis of onderweg. Via je smartphone kan je zowel intern als extern bellen met het algemeen nummer van het bedrijf. Bovendien bellen we nu onderling tussen de verschillende vestigingen ook gratis. De overstap was nauwgezet voorbereid door de mensen van Exabyte en heeft omzeggens geen impact gehad op ons dagelijks functioneren.
 READ MORE 

Voorkom een trage Macbook Pro door oververhitting.

| 102 woorden | Jordy M. | MacOS Tips
Waarom je jouw Macbook (Pro) best niet langs links oplaadt. Werkt jouw Macbook Pro plots trager dan vroeger? Dan is je toestel mogelijks oververhit. Apple geeft sinds 2016 de Macbook (Pro) toestellen vier dezelfde Thunderbolt aansluitingen. Twee links en twee rechts. Je kan dus eender welke aansluiting gebruiken om hem op te laden, maar dat doe je beter niet. De koeling van de Macbook (pro) zit immers aan de rechtse kant. Dit zorgt ervoor dat links opladen meer kans geeft op oververhitting. Je krijgt hier geen melding of waarschuwing van, enkel een zeer trage Macbook (Pro). Vanaf nu allemaal rechts inpluggen dus!
 READ MORE