Microsoft 365 Tips

Reading Time: 3 minutes

Microsoft 365: 3 Handige tips

Je hebt net een Microsoft 365 pakket geïnstalleerd of je bent een trouwe gebruiker van de Office toepassingen. En misschien ken je Microsoft 365 al door en door, het is namelijk zeer gebruiksvriendelijk, toch heeft het pakket misschien een aantal geheimen die voor jou nog niet bekend zijn. Wil je het maximale halen uit Microsoft 365? Dan geven je we graag wat handige tips! 

Tip 1: Bewerk een PDF in Microsoft Word

Iedereen maakt het wel eens mee dat je een pdf-bestand wil bewerken maar niet de juiste toepassing hebt om dit in te doen. Soms hoef je de oplossing niet ver te zoeken, je kan namelijk in Microsoft Word ook pdf-bestanden bewerken! 

Maar hoe doe je dat juist?

Om een PDF naar een Word-document te converteren ga je binnen Word naar Bestand > Openen > Selecteer de PDF vanaf je computer.  

Zodra je deze stappen hebt voltooid, zal het onderstaande bericht worden weergegeven, klik op OK om te voltooien.  
  Graphical user interface, text, application Description automatically generatedNu kan je je pdf-bestand in Word bewerken, zo eenvoudig is het!

Tip 2: Eenvoudig en snel zoeken in Teams

Zoeken binnen Microsoft Teams kan via de zoekbalk bovenaan. Maar als je daar een zoekterm ingeeft gaat Teams zoeken in alle kanalen, bestanden en chats die je hebt. Wanneer je iets in een specifiek kanaal of chat wil zoeken kan je gebruik maken van CTRL + F. 

Wanneer je enkel in de chat samen met je collega wilt zoeken naar een eerder gestuurd bericht kan dit eenvoudig met de toetsencombinatie 
CTRL + F.  Wanneer je dit doet zal je zien dat de zoekbalk die altijd zichtbaar is bovenaan spontaan wijzigt!  

De normale zoekbalk in Microsoft Teams: Na de toetsencombinatie CTRL + F: 
Je geeft het woord in dat je zoekt en voila! Links verschijnen alle berichten die dit woord bevatten in die specifieke chat. Zo heb je alweer wat tijd bespaard! 

Tip 3: Geef een vervaldatum en wachtwoord mee aan gevoelige bestanden

Sommige bestanden moeten nu eenmaal niet voor altijd beschikbaar zijn voor iedereen binnen en buiten een bedrijf. 

Als je informatie deelt, al dan niet vertrouwelijk, is het heel handig om een vervaldatum aan het bestand toe te voegen. Je voegt een datum en tijd toe via een vervallink aan een bestand of folder. Na de ingestelde periode zal het bestand of de folder niet meer bereikbaar zijn voor de personen met wie je dit gedeeld hebt. 

Je zou zelfs de beveiliging kunnen opdrijven en een paswoord kunnen toevoegen aan de link. 
Op deze manier weet je zeker dat alleen de persoon met de gegenereerde link en wachtwoord het document kan openen.  

Om een vervaldatum of wachtwoord aan je deellink toe te voegen, ga je naar Delen > Vervaldatum of Wachtwoord instellen. Zodra je een datum of wachtwoord hebt gekozen, kun je de link kopiëren en naar je collega sturen. Laat hem gewoon weten welk wachtwoord je voor het bestand hebt ingesteld. 


 

Exabyte als jouw Microsoft-expert!

Wil je graag nog meer tips over jouw Microsoft 365 pakket (voorheen Office 365)? Of heb je hulp nodig bij één van deze tips?

Contacteer ons en wij helpen je graag verder!

Leave a Comment