Managed Backup

Reading Time: 2 minutes

Managed Back-up

Waarom kiezen voor een managed back-upsysteem?

Dankzij een managed back-upoplossing zorgt Exabyte ervoor dat de data van jouw bedrijf beschermd en bewaard worden door automatische back-ups te voorzien. We bekijken graag welk back-upsysteem het best aansluit bij de noden van jouw bedrijf zodat we dataverlies kunnen voorkomen.

Bescherm jouw bedrijf tegen dataverlies

Wist je dat 40% van de Belgische bedrijven geen dagelijkse back-ups maakt? Vreemd eigenlijk, want op die manier loopt hun dagelijkse werking continu gevaar. Zelfs een eenvoudig virus kan ervoor zorgen dat je geen enkel bestand meer kan openen. Daarom is het belangrijk je bedrijf te beschermen tegen dataverlies. Er zijn namelijk verschillende oorzaken waardoor je bedrijf gegevens kan kwijtraken:

  1. verouderde of slechtwerkende hardware;
  2. menselijke fout;
  3. virussen;
  4. hackers;
  5. diefstal;
  6. natuurlijke ramp zoals brand of waterschade.

Met het juist back-upsysteem voorkom je dataverlies. We maken een risicoanalyse op maat van jouw bedrijf om ervoor te zorgen dat je steeds de juiste gegevens snel kan terugvinden.

Fysieke back-up: server en workstation back-up

We maken gebruik van een gespecialiseerd online back-upsysteem om van al jouw servers en computers back-ups te maken. Een eerste manier van back-up is het kopiëren van alle data op de fysieke toestellen. Dit gebeurt drie keer per dag, waarvan we elke back-up een maand bewaren.

Zelfs bij verlies van je laptop kunnen we alle bestanden eenvoudig recupereren. We kunnen immers alle data van de back-ups gewoon terug op een nieuw toestel plaatsen. Wist je trouwens dat we alle besturingssystemen ondersteunen van Windows tot MacOS en Linux?

Optimaal databeheer met fysieke en cloud back-ups

De meeste klanten willen niet alleen gegevens op fysieke toestellen back-uppen (zie server/workstation back-upsysteem), maar kiezen er daarnaast ook voor om van hun data een back-up in de cloud te maken. De combinatie van deze twee manieren garandeert immers een optimaal databeheer.

Contacteer ons

Interesse in onze managed back-upoplossingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!