Microsoft Teams apps

Reading Time: 3 minutes

5 beste Microsoft Teams apps voor team productiviteit en creatief denken

Microsoft Teams is de ultieme samenwerkings- en communicatietool voor teams van elke grootte. De app bezit een groot aantal ingebouwde functies die teamwerk, ideeënvorming, planning en strategieën ondersteunen voor zowel werknemers op kantoor als wanneer die van thuis uit werken. Het is ook een platform dat alle favoriete werkplekhulpmiddelen, apps en services ter wereld samenbrengt zodat teams via app-integraties nog betere resultaten kunnen behalen.  

Hier is onze top 5 Microsoft Teams app-integraties om de productiviteit en het creatieve denken van je team naar een hoger niveau te tillen, waar ter wereld ze zich ook bevinden.  

Dagelijkse stand-ups zijn één van de belangrijkste rituelen voor teams die de vooruitgang willen opvolgen, een efficiënte teamcommunicatie willen verzekeren, vertrouwen en transparantie willen bevorderen en de bedrijfsdoelstellingen op één lijn willen brengen.   

Voor wie er niet mee vertrouwd is: een dagelijkse stand-up is een gelegenheid voor teamleden om snel en efficiënt samen op kantoor “recht te staan”. Ze kunnen elk hun prioriteiten voor de dag doornemen, wat ze de dag voordien hebben bereikt en of ze moeilijkheden ervaren bij het volbrengen van taken.   

 Een goede aanpak van dagelijkse werkpunten wordt een uitdaging voor kantoren die bestaan uit teams op afstand of teams die in verschillende tijdzones werken. Dit is waar ScrumGenius om de hoek komt kijken een app die dagelijkse statusmeetings, wekelijkse terugblikken en één-op-één afspraken automatiseert.   

Elke dag zal de ScrumGenius-bot je teamleden een reeks stand-up-vragen stellen. Teamleiders ontvangen via e-mail een samenvatting van teamresultaten met bruikbare inzichten zonder de noodzaak van lange statusvergaderingen. De app bevordert teamtransparantie door elk teamlid de mogelijkheid te bieden de voortgang in de hele organisatie te bekijken via een eenvoudige dashboardweergave. Ook kunnen medewerkers elkaars successen en taakprestaties vieren met emoji’s en reacties.   

Handen omhoog als je ooit een inefficiënte vergadering hebt meegemaakt!   

Het doel van de SoapBox-app is om juist dat aan te pakken door teams te helpen een gewoonte te maken van zeer efficiënte vergaderingen die gekenmerkt worden door zinvolle, gestructureerde en gerichte gesprekken. De app voorkomt dat teams van het onderwerp afdwalen door het creëren van gezamenlijke vergaderagenda’s die kunnen worden afgevinkt wanneer ze worden bereikt. Om de inhoud van de vergadering fris te houden en herhaling te voorkomen, biedt de app ook discussiesuggesties. Zo kunnen jij en je team alle belangrijke elementen aan bod laten komen waar je misschien nog niet aan had gedacht.   

Polly is een enquête-app waarmee je teamenquêtes in je hele organisatie kan maken om vast te leggen wat je team denkt en voelt. De Microsoft Teams-integratie zorgt ervoor dat je alle teaminzichten krijgt die je nodig hebt zonder de workflow van je team te verstoren. 

Interessant is dat je medewerkers ervoor kunnen kiezen om anoniem feedback te sturen, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om zijn of haar ervaringen te delen en nuttige feedback te geven aan CEO’s en teamleiders. Enquêtes kunnen worden gemaakt om feedback te verzamelen over belangrijke zaken zoals opleidings- en ontwikkelingsinitiatieven, algemeen werknemersgeluk, evenwicht tussen werk en privéleven, prestatiescores, samenwerking en zelfs stemmen over teambuildings of wanneer er moet worden geluncht!

Polly biedt een gratis pakket voor kleine teams met maximaal 25 maandelijkse antwoorden op enquêtes, en een gratis proefversie van betaalde pakketten voor grotere teams die hun feedback van werknemers willen maximaliseren.

Mural is een digitale werkruimte voor visuele samenwerking die je team helpt om de creativiteit, innovatie en verbeelding te stimuleren door middel van visueel brainstormen, strategieën, plannen en diagrammen. Voorbeelden van toepassingen zijn: vergaderingen plannen, product roadmapcreatie, klantenbrainstorm, prototypecreatie, samenwerking op afstand en nog veel meer. Mural biedt ook meer dan 300 sjablonen om jou en je team op weg te helpen, evenals de mogelijkheid om vanaf nul te beginnen samenwerken op een blanco canvas.   

Deze app integreert in je Microsoft Teams-werkruimte door een aangepast tabblad, een meldingsbot en een berichtenextensie toe te voegen, zodat je team rechtstreeks kan samenwerken in een speciaal Teams-kanaal of een Teams-groep van klanten.  

Mural biedt een gratis pakket met maximaal drie murals voor een onbeperkt aantal teamleden, maar ook betaalde pakketten vanaf $9,99 per gebruiker per maand voor onbeperkte murals in je Teams-werkruimten!

Belangrijke taken, reageren op chats, vergaderingen, werkjubilea, verjaardagen van teamleden, voldoende water drinken en voldoende lichaamsbeweging… het wordt onmogelijk om deze dingen nog te vergeten dankzij de Remind app. Met de app kun je persoonlijke, groeps-chat of kanaal-herinneringen instellen door een herinnering in een kanaal te vermelden, of door direct met de Remind-bot te chatten. Je kunt zelfs terugkerende herinneringen instellen, met de mogelijkheid om items die je niet onmiddellijk kunt aanpakken te snoozen of te resnoozen.   

Het beste eraan? Het is helemaal gratis!   

Exabyte is jouw expert in Microsoft 365

Wij kunnen je helpen bij het opzetten van een volledige Microsoft 365licentie voor jouw bedrijf. Een full-servicepakket waarin we je ook helpen bij het filteren van spam in je Outlook inbox, appintegraties in Teams, het koppelen van VoIP, enz. We adviseren je graag in deze keuze en zorgen ervoor dat je het maximum uit je abonnement haalt. 

Contacteer ons en wij helpen je graag verder!

Leave a Comment